Wibautstraat 85hs | 1091 GK Amsterdam  Telefoon: 020 - 752 74 19

Gin and Tonic Bar

Nieuwe Gin and Tonic Bar in Amsterdam-Oost

Grand Cafe Lokaal presenteert met trots de nieuwste Gin and Tonic bar van Amsterdam! Gin and Tonics worden al eeuwen lang gedronken, maar het drankje is hedendaags hipper dan ooit. Wereldwijd gaan er jaarlijks miljoenen liters Gin and Tonic (we houden het even in het Engels) doorheen, maar velen weten echter niet waar Gin eigenlijk vandaan komt. Daarom een klein stukje geschiedenis uit het Gin and Tonic bar leerboek.

Geschiedenis is van Gin

Gin werd van origine gemaakt vanuit jeneverbessen. Jenever werd destijds al flink genuttigd en volgens ‘BOLS’ in Amsterdam was Gin eigenlijk een goedkope versie hiervan. De jeneverbes is een geneeskrachtig besje dat helpt bij o.a. maagklachten. Om het goedje beter te consumeren verrijkten onze oer Hollandse voorouders dit met alcohol. Dit experiment was dus eigenlijk al de basis van onze nieuwe Gin and Tonic bar. Toch denken de meesten bij Gin and Tonic aan de Engelsen, maar waarom?! Nou, de Nederlanders hielden wel van een neutje voordat ze op de vuist gingen in het slachtveld. Ze kregen meer moed voor de strijd, maar of ze er daadwerkelijk beter van gingen vechten, dat laten we even in het midden. Het zorgde er echter wel voor dat de Engelsen het overnamen en zij noemden het simpel weg ‘Gin’. Inmiddels is de kwaliteit van Gin aan alle kanten geoptimaliseerd en wordt het verrijkt met allerlei soorten toevoegingen.

De Gin and Tonic Bar van Grand Cafe Lokaal

Gin and Tonic bars zijn in de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Niet alleen in Amsterdam, maar over de gehele wereld zien de we deze (inmiddels) mega trend. Bij Grand Cafe Lokaal houden wij van lekkere producten en ja, ook van Gin and Tonics!
Wij presenteren jullie maar liefst vijf verschillende soorten Gin en elk met zijn eigen garnering én Tonic. Hier een kort lijstje waaruit je kan kiezen:
– Bombay Sapphire Gin + Royal Club Tonic
– Sloane’s Gin + Fever Tree Indian Tonic
– Hendricks’s Gin + Royal Club Tonic
– The London No. 1 + Fever Tree Indian Tonic
– Gin Mare + Fever Tree Indian Tonic

Gin and Tonic bar ‘borrel’ op donderdag en vrijdag voor slechts € 5,95

Door de ligging van Grand Cafe Lokaal komen er dagelijks veel studenten, zakenlieden, passanten en buurtbewoners langs. Wij willen de week gezellig met iedereen afsluiten met een borreltje voor een zacht prijsje! Voor slechts €5,95 kan men al een Gin and Tonic bestellen om zo lekker relaxt het weekend in te glijden..

Ben je benieuwd naar de garneringen? Klik dan op de kaart hieronder..

 

 

gin and tonic bar Amsterdam

Categories: BlogTags: , , ,